• Appartement huren

 • Hoeveel huurappartementen komen er in Leidsche Rijn Centrum?

  Er worden 762 appartementen gebouwd. 322 koopwoningen en 440 vrijesectorhuurwoningen. Bewoners delen een afgesloten binnentuin en hebben elk eigen buitenruimte, een berging en parkeerplek in de parkeergarage.

   

  Alle appartementen zijn inmiddels verhuurd of onder optie.

 • Wanneer gaan de appartementen in de verhuur?

  Op dit moment zijn de laatste woningen in De Belvedere, De Boulogne en De Rossfeld in verhuur. De verwachte oplevering is maart 2019.

   

  Inschrijven op de woning van je keuze kan nadat je je via Vesteda hebt geregistreerd. Het voorkeursformulier en de gevraagde documenten kun je per mail aan Vesteda sturen: hureninlrc@vesteda.com

 • Wie is de verhuurder van de appartementen?

  Vesteda is de verhuurder van de 440 huurappartementen van Leidsche Rijn Centrum.

   

  De laatste huurwoningen zijn nu beschikbaar! 

   

  Inschrijven op de woning van je keuze kan nadat je je via Vesteda hebt geregistreerd. Het voorkeursformulier en de gevraagde documenten lever je per mail aan bij Vesteda: hureninlrc@vesteda.com

 • Hoe werkt de verhuurprocedure?

  De verhuurprocedure gaat in een aantal stappen. Allereerst is het belangrijk dat je op de website van Vesteda een account hebt aangemaakt.

   

  Bij elke huurwoning op de website van Leidsche Rijn Centrum vind je twee knoppen die belangrijk zijn:

  - Een knop om het voorkeursformulier te downloaden

  - En een knop waarmee het document opent dat uitleg geeft over de verschillende stappen en benodigde documenten voor de verhuurprocedure.

   

  Het ingevulde voorkeursformulier stuur je samen met de gevraagde documenten op naar hureninlrc@vesteda.com.

   

 • Welke inkomenseisen worden gehanteerd bij de verhuur?

  Vesteda hanteert de volgende inkomenseis: een bruto maandinkomen van 4 maal de kale huurprijs. Voor tweeverdieners is de inkomenseis 4,5 maal de kale huurprijs.

   

  Het inkomen kan worden aangevuld met eigen vermogen. Vesteda rekent 10% van je (direct opneembaar) eigen vermogen mee als bruto jaarinkomen.

 • Wanneer worden de huurwoningen toegewezen?

  Nadat je voorkeursformulier en de gevraagde documenten binnen zijn, worden ze beoordeeld. Alleen complete dossiers worden in behandeling genomen en juist ingevulde voorkeursformulieren. Als er meerdere kandidaten hebben gereageerd op dezelfde woning en ieder voldoet aan de inkomenseisen, dan wordt er geloot.

   

  Per e-mail ontvang je bericht of je documenten zijn goedgekeurd en of het appartement van je voorkeur voor je in optie is gezet.

   

  Is niet je eerste voorkeur aan appartement goedgekeurd, maar wel je tweede of derde, dan hoor je dit ook.

   

 • Wat is de minimale huurperiode?

  De minimale huurperiode is 12 maanden. Hierna is de huurovereenkomst maandelijks opzegbaar.

 • Wat komt er ten zuiden van De Victoria?

  Gemeente Utrecht gaat over deze invulling. Het bestemmingsplan voor het zogeheten Leidsche Rijn Centrum Kern en Zuid is heel flexibel en maakt veel voorzieningen en functies ter plaatse mogelijk. Op de gemeentelijke interactieve plankaart voor Leidsche Rijn Centrum zie je het programma en de verschillende ontwikkelingen in het centrum in beeld. Deze kaart krijgt elke 3 à 4 maanden een update.

   

  Op dit moment wordt op de locatie F1a , F1b en G1 gedacht aan appartementen, met in de plint (begane grond) voorzieningen en een school voor voortgezet onderwijs.

 • Wanneer worden de huurappartementen opgeleverd?

  In het voorjaar van 2018 is gestart met het opleveren van de eerste woningen. 

   

  De appartementen in De Boulogne, De Belvedere en De Rossfeld worden naar verwachting in maart 2019 opgeleverd.

 • Algemeen

 • Welke winkels komen er in Leidsche Rijn Centrum?

  Een actueel aanbod van alle winkelnamen vind je op de website Leidsche Rijn Centrum.


  Het doel is een veelzijdige mix. Van internationale of landelijke keten tot kleine lokale ondernemer. En van dagelijkse boodschap tot belevenisstore.

 • Wat komt er op de 'witte plekken' rondom het centrum?

  Gemeente Utrecht gaat over de invulling. Het bestemmingsplan voor het zogeheten Leidsche Rijn Centrum Kern en Zuid is heel flexibel en maakt veel voorzieningen en functies ter plaatse mogelijk. Onder andere: detailhandel, horeca, kantoren, dienstverlening, maatschappelijke voorzieningen, cultuur en ontspanning, evenementen, leisure, wonen, al dan niet in combinatie met een aan-huis-verbonden-beroep of bedrijf; verkeer, verkeersvoorzieningen, waaronder fiets- en voetpaden;(ondergrondse) parkeervoorzieningen; (ondergrondse) laad- en losvoorzieningen en kunstobjecten.

   

  Op de gemeentelijke interactieve plankaart voor Leidsche Rijn Centrum zie je het programma en de verschillende ontwikkelingen in het centrum in beeld. Deze kaart krijgt elke 3 à 4 maanden een update.

 • Wat is het gemeentelijk parkeerbeleid in LRC?

  Breng je straks een bezoek aan het kernwinkelgebied van Leidsche Rijn Centrum, dan kun je 2 uur gratis parkeren in de garage aan het Brusselplein. Vanaf oktober 2019 tot oktober 2021 wordt alleen het eerste uur parkeren in de Brusselpleingarage gratis. 

   

  Bovengronds parkeer je in het LRC-winkelgebied het eerste uur gratis. Daarna betaal je €2,58 (prijspeil 2018) per uur. Buiten het kernwinkelgebied van Leidsche Rijn Centrum betaal je elk uur €2,53.

   

  LET OP: Het betaald parkeren in Leidsche Rijn Centrum Kern (het winkelgebied) en Zuid geldt vanaf maandag 2 juli 2018 (PDF). Het invoeren van betaald parkeren was uitgesteld, omdat er technische problemen waren. Deze problemen zijn opgelost. Het betaald parkeren gaat gelden van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 21.00 uur. 
  Op de gemeentewebsite vind je altijd de actuele informatie.

   

  Bewonerskortingregeling

  Voor eigenaren in het Leidsche Rijn Centrum gebied geldt de bewonerskortingsregeling. Je bezoek kan per kwartaal 70 uur met korting parkeren. Op de site van de gemeente Utrecht kun je alles lezen over de bewonerskortingregeling.

   

  Parkeervergunning 

  Van parkeervergunningen is in Leidsche Rijn Centrum geen sprake; alle woningen hebben parkeergelegenheid op eigen perceel.

   

  Met de geleidelijke invoering van betaald parkeren wil de gemeente de parkeerdruk in Leidsche Rijn Centrum verminderen waardoor je straks met plezier kunt verblijven in de openbare ruimte van LRC!

 • interior

  {{wishlistItem.Name}} - {{wishlistItem.StatusText}}

  € {{wishlistItem.Price | currency:'':0}} v.o.n. - opp: {{wishlistItem.LivingSpace}} m²

  {{wishlistItem.Floor}}e verdieping - {{wishlistItem.Rooms}} kamer(s)

De details worden opgehaald...

Stel jouw persoonlijke brochure samen

 • interior

  {{wishlistItem.Name}}

  € {{wishlistItem.Price | currency:'':0}} v.o.n. - opp: {{wishlistItem.LivingSpace}} m²

  {{wishlistItem.Floor}}e verdieping - {{wishlistItem.Rooms}} kamer(s)

Stap {{currentStep}}/3: Selecteer je bouwnummer(s)

Wat wil je in jouw brochure?

Stap {{currentStep}}/3: Selecteer je onderwerpen

Vul je gegevens in

Je persoonlijke brochure wordt samengesteld aan de hand van jouw wensen. Ontvang hem direct in PDF in je inbox of haal je exemplaar op bij het verkoopkantoor.

Selecteer minimaal één object om een PDF van te genereren.

Of


Stap {{currentStep}}/3: Vul je gegevens in

Bedankt voor je aanvraag, de brochure wordt nu samengesteld en binnen twee minuten ligt hij in je mailbox.

+ Terug naar je wishlist

Bedankt voor je aanvraag.

De brochure wordt nu samengesteld en verstuurd naar het verkoopkantoor.

Bel naar 06 13 74 73 47 om een afhaalafspraak met Laura van der Weijden te maken. Dat kan van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13.00 - 16.00 uur.

Komt dit niet uit? Mail dan gerust om een afspraak te maken voor een moment dat het jou uitkomt.

Locatie
Het verkoopkantoor is gevestigd boven Brasserie Grauwaart. De ingang vind je aan de zijkant.

+ Terug naar je wishlist