Bouw bioscoop CineMec gestart

Bouw bioscoop CineMec gestart

Op vrijdagmiddag 3 oktober is in Leidsche Rijn Centrum het startsein gegeven voor de bouw van Bioscoop CineMec Utrecht. De bioscoopvoorziening, met primair een publieke maar ook een zakelijke functie, opent in het tweede kwartaal van 2015 haar deuren. De starthandeling voor de bouw werd verricht door mevrouw M. Jongerius, wethouder Cultuur van de gemeente Utrecht. Onder indrukwekkende filmmuziek takelde een kraan een groot scherm omhoog, tot het precies op de toekomstige plek van een van de 7 schermen hing.

Voor de gemeente is de start bouw van Bioscoop CineMec een belangrijke stap voorwaarts. Margriet Jongerius; “Bewoners verheugen zich al lang op de komst van een bioscoop. Het college is dan ook blij met dit initiatief. We hechten waarde aan een stevige culturele infrastructuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Deze bioscoop heeft hier zeker een bijdrage in”.

Zeven bioscoopzalen met 2.000 stoelen
Bioscoop CineMec Utrecht wordt een modern multitainment gebouw met 7 bioscoopzalen en in totaal 2.000 stoelen. Gerben Kuipers, directeur van CineMec: “Het gebouw gaat primair functioneren als bioscoop, maar biedt ook plaats aan congresfaciliteiten, e-learning activiteiten en multimediale events. Dit concept wordt nu al succesvol in Ede toegepast.” Daarnaast gaat Bioscoop CineMec, om de wereld in huis te halen, ook live streamen van o.a. pop en klassieke concerten, Metropolitan opera’s uit New York, Bolshoi ballet uit Moskou en National Theatre producties uit Londen.

De Sterrenkijker
Op het dak van bioscoop CineMec komt een groot dakterras met uitzicht op de skyline van Utrecht. Hier wordt een grote sterrenkijker geplaatst om in het gebouw naar filmsterren te kijken en bovenop het gebouw naar de sterrenhemel. Vandaar de naam ‘De Sterrenkijker’ voor het gebouw.

Ligging
De bioscoop wordt gebouwd aan het Berlijnplein, aan de kap van de landtunnel A2. Hier bevindt zich straks één van de uitgaanspleinen van Leidsche Rijn Centrum, waar tevens culturele initiatieven en evenementen in de open lucht gaan plaatsvinden.

CineMec Ede heeft in 15 jaar een nieuwe en inmiddels succesvolle formule ontwikkeld, waarmee zij een unieke positie in de Nederlandse bioscoopwereld heeft bereikt. Het concept van CineMec is gebaseerd op drie pijlers: film, congres en events. Nu CineMec met twee nieuwe locaties gaat uitbreiden, ontstaat een duidelijke meerwaarde van het CineMec label. CineMec maakt sinds 11 september 2014 onderdeel uit van de Pathe Holding B.V.

Fotografie: Guy Ackermans, Wageningen

Volg ons op en

 • interior

  {{wishlistItem.Name}} - {{wishlistItem.StatusText}}

  € {{wishlistItem.Price | currency:'':0}} v.o.n. - opp: {{wishlistItem.LivingSpace}} m²

  {{wishlistItem.Floor}}e verdieping - {{wishlistItem.Rooms}} kamer(s)

De details worden opgehaald...

Stel jouw persoonlijke brochure samen

 • interior

  {{wishlistItem.Name}}

  € {{wishlistItem.Price | currency:'':0}} v.o.n. - opp: {{wishlistItem.LivingSpace}} m²

  {{wishlistItem.Floor}}e verdieping - {{wishlistItem.Rooms}} kamer(s)

Stap {{currentStep}}/3: Selecteer je bouwnummer(s)

Wat wil je in jouw brochure?

Stap {{currentStep}}/3: Selecteer je onderwerpen

Vul je gegevens in

Je persoonlijke brochure wordt samengesteld aan de hand van jouw wensen. Ontvang hem direct in PDF in je inbox of haal je exemplaar op bij het verkoopkantoor.

Selecteer minimaal één object om een PDF van te genereren.

Of


Stap {{currentStep}}/3: Vul je gegevens in

Bedankt voor je aanvraag, de brochure wordt nu samengesteld en binnen twee minuten ligt hij in je mailbox.

+ Terug naar je wishlist

Bedankt voor je aanvraag.

De brochure wordt nu samengesteld en verstuurd naar het verkoopkantoor.

Bel naar 06 13 74 73 47 om een afhaalafspraak met Laura van der Weijden te maken. Dat kan van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13.00 - 16.00 uur.

Komt dit niet uit? Mail dan gerust om een afspraak te maken voor een moment dat het jou uitkomt.

Locatie
Het verkoopkantoor is gevestigd boven Brasserie Grauwaart. De ingang vind je aan de zijkant.

+ Terug naar je wishlist