Start bouw eerste fase Leidsche Rijn Centrum

Start bouw eerste fase Leidsche Rijn Centrum

Vrijdag 20 juni a.s. vindt het officiële startsein plaats voor de start bouw van de eerste fase van Leidsche Rijn Centrum in Utrecht. LRC B.V. (een samenwerking van a.s.r. vastgoed ontwikkeling en Vesteda Project Development) begint dan met de realisatie van de eerste fase van het centrum. Woensdag 4 juni a.s. zal op de Provada de overeenkomst met de aannemer worden getekend.

LRC B.V. ontwikkelt een volwaardig stedelijk centrum voor de huidige ruim 70.000 en toekomstige 100.000 bewoners in Leidsche Rijn. In het primaire verzorgingsgebied (10 autominuten van het centrum) wonen 160.000 mensen. Binnen het totale plan is LRC B.V. verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het kerngebied met ca.130 winkelunits, horeca, commerciële dienstverlening, 11.000 m² kantoren en 734 appartementen. Daarnaast komen er ook tal van andere functies, zoals een bioscoop, een schouwburg, een bibliotheek en een bus- en treinstation in Leidsche Rijn Centrum.

Leidsche Rijn Centrum

In 2008 is LRC B.V. begonnen met het uitwerken van de plannen voor het centrum van Leidsche Rijn. In deze plannen staat ‘beleving’ centraal en zijn drie begrippen leidend: service, virtuele wereld en ontmoeten. Het centrum wordt onderscheidend wat betreft gemak en convenience. Dat betekent dus onder andere goed bereikbaar, makkelijk parkeren, een breed aanbod van winkels en uiteraard gratis wifi in het hele centrum.  Allerlei digitale aspecten zoals virtueel winkelen in combinatie met “pick up points” of de verbinding van de virtuele wereld met de echte wereld (door ruimte te bieden aan multimedia en gaming concepten) spelen een rol in het centrum. Er wordt in het plan ook veel ruimte gereserveerd voor horeca en aandacht besteed aan de kwaliteit van het openbaar gebied. Naast een centraal groot plein zijn er meer intiemere pleinen waar elkaar ontmoeten centraal staat. Corio is de afnemer van het grootste deel van het winkelprogramma.

Bovenop het commerciële programma ontwikkelt LRC B.V. 734 appartementen (waarvan 482 koop appartementen en 252 huurappartementen voor Vesteda). Veel aandacht wordt besteed aan flexibele indelingsmogelijkheden van de woningen en spreiding in woninggroottes om zo veel mogelijk aan te sluiten bij de wens van de klant. Sfeervolle binnentuinen, speciale fietsliften en extra grote buitenruimten zijn andere bijzondere aspecten van de woningen die medio 2016 op de markt komen. De combinatie van winkels, horeca en wonen zorgt voor meer levendigheid, ook na winkelsluitingstijd, en is dus van belang voor de sociale veiligheid van het centrum.

De kwaliteit van het plan uit zich, naast onder andere een ondergrondse expeditiestraat (waarmee de winkels bevoorraad worden) en duurzame energieopwekking (warmte- en koudeopslag in de bodem),  in een mix van architectonische stijlen en sferen. Net als in historische binnensteden krijgt het centrum van Leidsche Rijn een pandsgewijze opbouw van de winkelstraten. Per bouwblok werken drie en soms vier verschillende architecten aan het ontwerp.

Uiteindelijk zal eind 2017 een multifunctioneel centrum worden opgeleverd met een optimale bereikbaarheid en hoogwaardige uitstraling. Meer informatie is binnenkort beschikbaar op www.leidscherijncentrum.nl

 • interior

  {{wishlistItem.Name}} - {{wishlistItem.StatusText}}

  € {{wishlistItem.Price | currency:'':0}} v.o.n. - opp: {{wishlistItem.LivingSpace}} m²

  {{wishlistItem.Floor}}e verdieping - {{wishlistItem.Rooms}} kamer(s)

De details worden opgehaald...

Stel jouw persoonlijke brochure samen

 • interior

  {{wishlistItem.Name}}

  € {{wishlistItem.Price | currency:'':0}} v.o.n. - opp: {{wishlistItem.LivingSpace}} m²

  {{wishlistItem.Floor}}e verdieping - {{wishlistItem.Rooms}} kamer(s)

Stap {{currentStep}}/3: Selecteer je bouwnummer(s)

Wat wil je in jouw brochure?

Stap {{currentStep}}/3: Selecteer je onderwerpen

Vul je gegevens in

Je persoonlijke brochure wordt samengesteld aan de hand van jouw wensen. Ontvang hem direct in PDF in je inbox of haal je exemplaar op bij het verkoopkantoor.

Selecteer minimaal één object om een PDF van te genereren.

Of


Stap {{currentStep}}/3: Vul je gegevens in

Bedankt voor je aanvraag, de brochure wordt nu samengesteld en binnen twee minuten ligt hij in je mailbox.

+ Terug naar je wishlist

Bedankt voor je aanvraag.

De brochure wordt nu samengesteld en verstuurd naar het verkoopkantoor.

Bel naar 06 13 74 73 47 om een afhaalafspraak met Laura van der Weijden te maken. Dat kan van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13.00 - 16.00 uur.

Komt dit niet uit? Mail dan gerust om een afspraak te maken voor een moment dat het jou uitkomt.

Locatie
Het verkoopkantoor is gevestigd boven Brasserie Grauwaart. De ingang vind je aan de zijkant.

+ Terug naar je wishlist