Station Utrecht Leidsche Rijn open per juni 2013

Station Utrecht Leidsche Rijn open per juni 2013

In het hart van Leidsche Rijn Centrum gaat in juni 2013 station Utrecht Leidsche Rijn open. De  binnenstad van Utrecht wordt vanaf dit nieuwe station in 5 minuten bereikbaar. Op het station stoppen voorlopig twee treinen per uur. Deze bieden elk half uur een rechtstreekse verbinding richting Utrecht en Woerden en ’s avonds en in het weekend ook richting Den Haag. Gelijktijdig met de opening zal de frequentie voor de stations Vleuten en Utrecht Terwijde op het traject tussen Utrecht en Woerden op werkdagen tot 20.00 uur verhoogd worden van 2 keer per uur naar 4 keer per uur. Het station is onderdeel van Randstadspoor.
Het St. Antonius Ziekenhuis en Capgemini nemen in de loop van 2013 hun nieuwe locaties in Leidsche Rijn in gebruik. Dit is voor de gemeente Utrecht, NS en ProRail aanleiding om het station Utrecht Leidsche Rijn te openen met een goede treinverbinding richting Utrecht en Woerden/Den Haag. Momenteel wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het afbouwen van het station en de aanleg van de openbare ruimte. De eerste delen van het perron zijn al zichtbaar. Het station is direct vanaf de opening goed bereikbaar voor bussen, auto’s en voetgangers.

Frequentieverhoging
Gelijktijdig met de opening van het station zal de frequentie van de sprintertreinen op het traject tussen Utrecht en Woerden van maandag t/m vrijdag tot 20.00 uur worden verhoogd van 2 keer per uur naar 4 keer per uur. De treinen stoppen ieder kwartier op Utrecht Centraal, Utrecht Terwijde, Vleuten en Woerden. Op station Utrecht Leidsche Rijn stoppen voorlopig 2 treinen per uur in beide richtingen. Voor de verhoging van de treinfrequentie wordt een keervoorziening achter station Woerden aangelegd.

Sociale veiligheid en toegankelijkheid
Direct vanaf de opening zal het station beschikken over al de faciliteiten om het reizen met de trein aantrekkelijk te maken. Zo plaatst ProRail liften en wordt het station voor iedereen toegankelijk gemaakt. In de directe omgeving van het station zal de komende jaren nog veel worden gebouwd. Om het station sociaal veilig te maken zijn er goede afspraken gemaakt tussen de gemeente, ProRail en NS.

 • interior

  {{wishlistItem.Name}} - {{wishlistItem.StatusText}}

  € {{wishlistItem.Price | currency:'':0}} v.o.n. - opp: {{wishlistItem.LivingSpace}} m²

  {{wishlistItem.Floor}}e verdieping - {{wishlistItem.Rooms}} kamer(s)

De details worden opgehaald...

Stel jouw persoonlijke brochure samen

 • interior

  {{wishlistItem.Name}}

  € {{wishlistItem.Price | currency:'':0}} v.o.n. - opp: {{wishlistItem.LivingSpace}} m²

  {{wishlistItem.Floor}}e verdieping - {{wishlistItem.Rooms}} kamer(s)

Stap {{currentStep}}/3: Selecteer je bouwnummer(s)

Wat wil je in jouw brochure?

Stap {{currentStep}}/3: Selecteer je onderwerpen

Vul je gegevens in

Je persoonlijke brochure wordt samengesteld aan de hand van jouw wensen. Ontvang hem direct in PDF in je inbox of haal je exemplaar op bij het verkoopkantoor.

Selecteer minimaal één object om een PDF van te genereren.

Of


Stap {{currentStep}}/3: Vul je gegevens in

Bedankt voor je aanvraag, de brochure wordt nu samengesteld en binnen twee minuten ligt hij in je mailbox.

+ Terug naar je wishlist

Bedankt voor je aanvraag.

De brochure wordt nu samengesteld en verstuurd naar het verkoopkantoor.

Bel naar 06 13 74 73 47 om een afhaalafspraak met Laura van der Weijden te maken. Dat kan van dinsdag tot en met vrijdag tussen 13.00 - 16.00 uur.

Komt dit niet uit? Mail dan gerust om een afspraak te maken voor een moment dat het jou uitkomt.

Locatie
Het verkoopkantoor is gevestigd boven Brasserie Grauwaart. De ingang vind je aan de zijkant.

+ Terug naar je wishlist